Het Hier en Nu

We worden vaak herinnerd aan het belang van mindfulness, van het genieten van elk moment. Maar laten we eens een stap verder gaan en dieper duiken in de wonderen van leven in het nu.

Stel je dit voor: je wordt wakker naast de liefde van je leven, de zonnestralen vallen zachtjes op je gezicht en je voelt je overweldigd door een gevoel van gelukzaligheid. Het is de eerste keer dat je je op deze manier voelt, en het is magisch. Je denkt misschien, "Waarom kan ik dit gevoel niet elke dag hebben?" Nou, wat als ik je vertelde dat je dat eigenlijk wel kunt?

Onze menselijke geest is een krachtig iets. We zijn uniek onder alle levende wezens op aarde, omdat we niet alleen in het heden kunnen zijn, maar ook in het verleden en de toekomst met onze gedachten. We kunnen emoties oproepen die gerelateerd zijn aan gebeurtenissen uit het verleden of dromen van de toekomst. Dit vermogen is zowel een zegen als een vloek.

Laten we ons richten op de zegen. Stel je voor dat je elke ochtend wakker wordt naast je geliefde en besluit om dat gevoel van de eerste keer op te roepen. Het gevoel van opwinding, dankbaarheid en liefde dat je overspoelt. Wat een geweldige manier om je dag te beginnen, toch? Het is een keuze, een mindset die je kunt aannemen.

Nu, laten we een ander voorbeeld nemen. Je bent druk bezig met een taak, en plotseling verlies je je geduld. Je zou kunnen ontploffen van frustratie, maar wat als je jezelf herinnert aan het idee dat dit misschien de laatste keer is dat je deze taak uitvoert? Plotseling verschuift je perspectief. Je begint de details op te merken, de textuur, de geluiden om je heen. Je leeft in het moment.

Dit is waar de magie begint. Dit is waar mindfulness verandert in een levensstijl. Het maakt niet uit waar je bent, wat je doet, of wie je bent. Je kunt ervoor kiezen om in het moment te leven. Het verandert de manier waarop je de wereld ziet, hoe je met anderen omgaat, en vooral, hoe je jezelf ervaart.

Dus, laten we een belofte doen aan onszelf. Laten we proberen om elke dag een "eerste keer" te maken. Laten we elk moment omarmen alsof het uniek is, want dat is het ook. En laten we, als we onze gedachten naar het verleden of de toekomst laten dwalen, dit bewust doen, en met de intentie om te leren en te groeien.

Laat ons leven in het nu, met een hart vol verwondering en een geest vol dankbaarheid. Want het leven is te kort om het niet volledig te omarmen, moment voor moment. #MindfulnessMagic #LeefInHetNu #magischemomenten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.